Industriële Villa in Tynaarlo

De villa wordt opgetrokken in materialen in onbehandelde vorm; staal beton & hout. De grote glazen gevel voor een vide over de hele breedte laat licht diep de woning binnen vallen.
Bekijk hier de video van dit project: Tynaarlo Industriële Villa Youtube

Renovatie Verbouw en Uitbouw

Nog maar 20 jaar oud maar tijd voor Renovatie Verbouw en Uitbouw we hebben dit ontwerp mogen maken van deze prachtige woning. Bekijk hier de film van dit project: Uitbouw Zuidlaren Youtube

Nul op de meter schuurwoning

Deze met zink en leipannen bedekte schuurwoning is ontworpen met het uitzicht naar de achterliggende peizermade. Door de achtergevel te draaien wordt er optimaal gebruikt gemaakt van het uitzicht en de passieve zonneenergie. Het huis wordt met duurzame herbruikbare materialen gebouwd voor een zo laag mogelijke inpact op het mileu

Tiny House

Tiny house van 40m2 gemaakt van duurzaam gebrand hout. Het omvat een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Verder wordt gebruikt gemaakt van hernieuwbare bio-based materialen. Bekijk hier de film van dit project: Tiny House Youtube

Circulaire recreatiewoning

Op het bestaande vakantiepark kwam de mogelijkheid voor de herbouw van een recreatiewoning, hiervoor zijn deels de bestaande bouwmaterialen hergebruikt en wordt voor de rest gebruikt gemaakt van hernieuwbare bio-based materialen.

Levensloopbestendige aanbouw Zuidlaren

Levensloopbestendig wonen wordt bereikt door de bestaande woning aan te passen zodat men in de huidige woning kan blijven wonen. Dit kan door intern te verbouwen of door de woning te vergroten. Deze wens om in het eigens huis te wonen is in dit plan opgelost door een slaap- kleed- badkamer aan te bouwen bij de bestaande woning.

Energieneutrale woning Zuidlaren


Bij de woning ligt de nadruk op duurzaam bouwen, gezond wonen en lage energielasten. Door dampopen te bouwen met natuurlijke materialen kun je op al deze punten hoog scoren. De basale vorm van een schuur, met leien bedekt, is deels verschoven om een vrij zicht vanuit zowel de keuken als de woonkamer over de weilanden te krijgen. Door een deel van de met leien bedekte gevel weg te snijden wordt de houten binnenzijde van de woning zichtbaar.

Rietgedekte schuurwoning Meerstad

Deze rietgedekte schuurwoning heeft ruimtelijk uitgewerkte massief eiken spanten welke het losstaande binnenvolume met de slaap en badkamer overkappen.

Bekijk hier de film van dit project: Schuurwoning Youtube

Renovatie Meppel

Aan de rand van het centrum van Meppel gelegen arbeiderswoning welke in uitermate slechte staat verkeerde is met behoud van de oorspronkelijke uitstraling gerenoveerd en voorzien van extra ruimte op en achter de woning. Belangrijk was daarbij het gebruik van duurzame materialen en een luxe afwerking en uitstraling.

Aanbouw verbouw en dakkapel

Verbouw, aanbouw en dakkapel voor een woning in Annerveenschekanaal

WW2 Bunker renovatie en verbouw

Nul op de meter Almere

Volledig Circulair damp open en nul op de meter woning in Oosterwold, gebouwd in het modulaire Maskerade bouwsysteem.

Restauratie renovatie en verbouw rijksmonumenten in Franeker

De Hoven Veenendaal

Twee hoven met 36 woningen afgesloten met twee poortgebouwen waardoor een extra straat met colonnade ontstaat. Expressieve verschillen in uitstraling door kolommen en schijven toe te passen en subtiele verschillen door bijvoorbeeld verschillend voegwerk.

Bunker Enschede

Naast het voormalig vliegveld twente op het landgoed 't Vaneker gelegen 'bunker' uit de jaren 40-45 door de Duitse bezetters gebouwd en tot enkele jaren terug in gebruik bij defensie. Het gebouw staat als een boerenschuur in het landschap en leent zich door subtiele ingrepen voor het gebruik als woning. Door de ingrepen in contrast met de bestaande bouw blijft de geschiedenis van het gebouw zichtbaar en is een lichte woning ontstaan. Doordat de ingrepen weinig invasief zijn blijft het archetype van de boerenschuur in stand.

Moderne of klassieke uitbouw Ureterp

Aansluiten bij de bestaande jaren 30 woning of juist contrasteren. Door verschillende plannen voor te leggen is die keuze eenvoudiger te maken. Daarom zijn deze moderne uitbouw in beton en de klassieke uitbouw in baksteen ontworpen.

70 appartementen in Leiden

Tweede prijs voor een prijsvraag voor 70 volledig duurzame en energieneutrale woningen. Deze woningen zijn levensloopbestendig ontworpen en kunnen verder ook eenvoudig gesplitst of samengevoegd worden.

Contact

Heeft u vragen of interesse in de diensten van Zein? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gegevens

Zein Architecten Adviseurs
Moerdobbe 20
9472 ZP Zuidlaren